2. august 2011

LAGKAGE-OPKRIFT


Jeg poster lige opkriften på lagkagen (føj, hvor var den god).

3 chokoladebunde (smager bedre end de lyse, men ikke meget af chokolade)
1 brev kagecreme-blanding
½ L. mælk
½ L. fløde
2 bananer
1 pakke jordbær
½ plade hakket chokolade (helst mørk, evt. Coop's til en 10'er)
Flormerlis
Varmt vand
Krymmel (valgfri)

1. Lav kagecremen efter anvisningen på brevet. Vi brugte en med en hvidhåret mand på (kan desværre ikke huske navnet, men de laver også vaniljesukker), som skulle piskes jævn med ½ L. mælk, bagefter skulle den på køl i 20 minutter.
2. Skær bananer og jordbær ud i den ønskede størrelse
3. Hak chokoladen
4. Læg den første bund på et lagkagefad, smør den ønskede mænge kagecreme ud og dæk med jordbær. Gem nogle til pynt. Drys 1/3 af den hakkede chokolade ud over.
5. Læg bund nr. 2 på, smør med kagecreme igen, dæk med bananer, drys med 1/3 af den hakkede chokolade.
6. Læg øverste bund på, bland flormelis og varmt vand, indtil du har den ønskede mængde glasur i den rette konsistens.
7. Pisk flødeskummen lidt stivere end du plejer, og kom den i en plastikpose, som du klipper et lille hul i.
8. Kør forsigtigt og grundigt posen op og ned, mens du presser på posen. Skriv eventuelt noget på kagen med det overskydende flødeskum.
9. Pynt kagen med de resterende jordbær, lidt krymmel og resten af chokoladen.

Der er en del kagecreme og chokolade tilovers, så I kan evt. bage en jordbærtærte dagen efter. Hvis I ønsker jer opskriften og nogle billeder af min (nemme) jordbærtærte, så kan I lige skrive en kommentar.

Lots of love Natascha

1 kommentar:

Johanne Marie Schack sagde ...

Uha, super lækker blog du har dig! :-)

//Johanne . www.goldenfashiondreams.blogspot.com